H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
19 Nisan 2015

Dijital Pazarlamada Doping Etkisi Yapacak 3 Deneyim

Pazarlama süreçleri çok yönlü olup bu süreci de en iyi şekilde yürütmek için yapılması gereken bazı şeyler bulunmaktadır. pazarlama süreçlerinden verim almak için iyi bir takip mekanizmasına sahip olmak gerekmektedir. Pazarda müşteri ne yönde, hangi ürünler dikkat çekiyor vs. gibi araştırmalar yapmak büyük bir önem düzeyine sahip olmaktadır. Bu süreçte daha olumlu sonuçlar almak için atılan her adımın büyük bir önem düzeyi bulunmaktadır. İşiniz için en ideal çözümleri müşterilere sunduğunuz zaman ve onlara gereken güveni verdiğiniz zaman imajınız ve prestijiniz adına önemli bir ilerleme kat edeceksiniz. İşte doping etkisi yapacak 3 deneyim…

Pazarlama yapılan işlerin test edilmesi ve analizler yapılarak belirli yol ve yöntemlerin çizilmesi üzerine de kurulu olmaktadır. Girilecek Pazar, satılacak ürün, hangi ürün hangi müşteriye hitap eder, reklam ve tanıtımlar nasıl gidiyor vs. gibi alınan verim hakkında bir analiz yapılmalıdır. Sürecin nasıl hareket ettiği eğer hatalı noktalar var ise bu süreçte gözden geçirilmelidir. Pazarlama alanında hatalı bölümlerin olması diğer bölümleri de etkileyecektir. Reklam ve tanıtım yaparken iyi bir süreç oluşmazsa bu direkt olarak ürünün satılmasını engelleyecektir. Süreçte müşterilere satılan ürünlerden de geri bildirimlerin sürekli olumsuz olması da bir sorunun varlığını işaret etmektedir. Bu sorunların çözümü için gerekli test ve analiz işlemleri yapılmalıdır.

İş hedefleri ve performans ölçümleri tanımlamalısınız. Hedefi olmayan bir kuş rotada kaybolur gider. Pazarlama ekibiniz ile toplantılar vs. gibi beyin fırtınaları yapmalısınız. Belirli hedefler koyarak ekibinizin motive düzeyinin yüksek olmasına dikkat etmelisiniz. Motive bakımından yüksek olan birey yaptığı işlerde de verimli olmayı sağlayacaktır. İş akışının en ideal bir şekilde devam etmesi personellerin arasında ki uyum vs. gibi şeylerinde en ideal bir şekilde olması gerekmektedir. yapacağınız yol yöntem belirli bir şekilde planlanmalıdır. Yukarıda denildiği gibi bir hedefin varlığı çok önemlidir. Bu hedefe gitmek için de gelişigüzel bir yol değil de planlı ve programlı adımlar daha akılcı ve mantıksal olacaktır.

Müşterilerinize dair bilgiler toplamalısınız. Onların alacakları ürünler yaşam tarzları, kültürleri ve hobileri vs. ile bağlantılı olduğunda hedef kitlenizi seçerken bunlara dikkat etmeniz gerekmektedir. daha akılcı ve mantıksal bir süreç için ise bu araştırmaları belli bir plan program tipinde yapıldığı zaman sonuç daha başarılı olacaktır. İş akışının en ideal bir biçimde ilerlemesi için personel ve müşteri arasındaki uyumun iyi olması gerekmektedir. İşinize dair daha olumlu bir sonuç istiyor iseniz müşteri odaklı olmanızda fayda vardır. Artık pazarda söz sahibi olan müşteri olmaktadır. Müşterinin beğendikleri, hangi ürünü kullanmak isteyeceği vs. gibi soruların çok büyük bir önem düzeyine sahip olmaktadır ve bunlar iyi saptanmalıdır.