H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
9 Mart 2014

Twitter ve İnternetin Evrimi

İnsanlar interneti kullanmaya başladıkları günden bu yana bir şeyi çok iyi öğrendiler ki internet hiçbir zaman hiçbir hareketi kayıt altına almaktan vazgeçmiyor. Çünkü internet dijital ortamda atılan her adımı çok net ve kolay bir şekilde kayıt altına alıyor. Bu konuda yapılacak hareketler her zaman çok önemli noktalara varacaktır diye düşünüyoruz. Çünkü dünya şu anda çok farklı noktalara doğru taşınıyor. Bu noktada herkesin bir şeylere sahip olması için gerekli adımları atması gerekiyor. Bu adımlar atıldığı sürece herkes kendini çok önemli bir noktada görmenin dışında toplumsal olarak da bazı şeylerin varlığına göz yumacak vaziyete gelecekler.

Hayatlar çok güzel yerlere taşınırken internetin insanlar üzerindeki etkisini anlamak için çok da fazla kafa patlatmaya gerek kalmayacak. İnsanlar elde ettikleri her şeyi daha iyi bir noktaya taşımak için ellerinden gelenin en iyisini yapmak konusunda cömert davranacaklar. Çünkü bu işler çok farklı noktalara taşınma konusunda çok ciddi bir geri plan arz etmekte. Yani insanlar internet üzerinde attıkları her adımı akıllı atmalı ve bu adımların kayıt altında olduğunu bilmek zorundalar.

Yani internet çok yararlı bir ağ ancak atılan yanlış adımları da kesinlikle affetmeyecek bir sisteme sahip acımasız bir yapı. Yani internet üzerinde yapacağınız bir hata gerçek hayatta yapacağınız bir hata ile eş değer olmayacaktır. Bunu anlayan insanlar internet üzerinde gerekli adımları çok dikkatli bir şekilde atıyorlar ancak bunu anlayamamış insanlar attığı adımlarda sorun yaşıyorlar. Mesela twitter çok anlık bir mecra olduğu için bir şeye sinirlenip ya da heyecanlanıp atılan hatalı tweetler ya da bazılarını sıkıntıya sokacak tweetler hiçbir zaman unutulmayacaklar kategorisine giriyor. O tweeti silseniz bile siz silmeden önce kayıt etmiş bir sistem ya da insan olacaktır. Bu da sizin attığınız adımların çok kolay bir şekilde takip edilebileceğini gösterir. İnsanlar aslında interneti web site ve bu konuda kafa yoran web tasarım uzmanları olduğunu düşünebilirler ama artık internet sosyal medya demek ve herkes sosyal medyada bu tecrübeyi tadıyor.