H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
31 Ağustos 2015

Başarılı Şirketlerin Yenilik İle Mücadelesi

Dikkat uyandırıcı ve kullanıcı dostu bir web sitesi kurumsal bir firmanın vitrinidir. Sunulan hizmet ister güvenlik sektörü, ister havacılık, ister kozmetik sektörü isterse inşaat olsun eğer müşterilerinize renkli ve göz alıcı bir web sitesi hazırladıysanız tercih edilmeniz de bir o kadar hızlı ve yoğun olacaktır. Günümüzde aynı sektörden yüzlerce firma olduğuna göre müşterilere ulaşmanın en kolay ve güvenilir yolu doğrudan iletişimdir. Bu doğrudan iletişimde iyi bir web sayfası hazırlarsanız arama motorlarında daha hızlı yer alırsınız. Reklam maliyetinizi düşürür, en hızlı iletişim olan kulaktan kulağa iletişimle referans elde edersiniz. Bir tıklanma ile yüzlerce müşterinizin kapınızda sıra olması işten değildir. Bunun için web tasarımına önem verilmeli ve müşteri odaklı bir sayfayla en aranılan sitelerde yer alırsınız.

Başarılı firmalara dikkat ederseniz hepsi web sayfaları ile dünya standartını yakalamış ve teknolojinin imkanlarından sonuna kadar faydalanmanın görev bilincine hakim olmayı başarabilmiş firmalar olduğunu görürsünüz.  Sektörde her yeni bir gün yeni isimler piyasaya sunulurken içlerinden sıyrılabilmek çok zor ve pahalı bir iştir. Uğraştırıcı deneyimler firmaları maddi manevi külfet içine sokarlar. Web tasarımı dizaynınız en yüksek kalitede ancak her türlü kesime hitap edecek ve her türlü insanın kullanabileceği kolaylıkta tasarlanmalıdır. İnteraktif bir web dizaynı kullanırsanız diğer insanlar da içgüdüsel olarak sizin sitenizi tercih edebileceklerdir. Böylelikle siz müşterilerinizi firmanızın kapısına gelmeden karşılarşınız ve kendinizi bu web sayfası ile tanıtarak firma içine misafir edebilirsiniz. Artık 3 boyutlu grafik tasarımları ile koridorlarınıza ayak basan ve odalarınızda dolaşan bir sistemle müşterilerinize vermiş olduğunuz hizmetleri görsel olarak anlatabilirsiniz. Bununla da kalmaz işitsel verilerle de firmanız hakkında akılda kalıcı özelliklerinizi sayabilir ve zihinde yer edebilirsiniz. Kullanacağınız grafikler ne kadar gerçeğe yakın olursa o kadar etkili olur. Bir müşteri size iş vermesi için öncelikle firmanızı iyi tanımalı ve ona güvenmelidir.

Kurumsal bir şirket olarak yenilikleri takip etmeye ve standartlarınızın altına düşmeden hizmet vermeye istekli ve bunu yapacak iradeye sahip olmalısınız. Bilim adamları insanları görme odaklı varklıklar olarak tanımlarlar. Görsel zenginliği her zaman diğer unsurlardan üstün tutan bir seçme yetisine sahibizdir. Bize hitap eden görsel unsurlar dikkatimizi çeker ve sosyo kültürel gelişimimize göre algıda seçicilik yaparak ihtiyacımız olan ürüne yöneliriz. Bir firma da bunu göz önünde bulundurarak her kesime hitap eden ancak kendi prensipleri ve tarzından ödün vermeden bir sunum yapar. Uyguladığı web tasarımı kişiye özel değildir ancak yarattığı grafiklerle bunun kişiye özel olduğunu hissettirmelidir. Diğer firmalarla rekabet içinde olduğundan web tasarımlarının hepsinden bir adım önde olması gerekmektedir. İş yapacağı web tasarımcılarının kültür ve deneyimlerinin üst safhada olması o firma için bir adım önde olması demektir. Sektörel ihtiyaçlarının göz önünde bulundurarak hem kendi yapısı içinde koordineli çalışmalı hem de hizmet vereceği müşteri kitlesine en akılda kalıcı yönde hitap etmelidir.

Sosyal ve psikolojik unsurlardan yararlanmayı bilen bir firma yapacağı web tasarımı işinde de sağlam bir ürün ortaya çıkaracaktır. Örneğin insan beyninin algıladığı renk kırmızıdır. Firma bunu dikkate alır ve web tasarımı yaptırırken bu renge ağırlık verirse ve en önemli detaylarını bu renk üzerinden verirse o zaman insan ister istemez bunu algılar ve öğrenmek isteyeceği detaylar aklında kalır. İnteraktif bir dizaynda bunun kullanıcılarınız üzerindeki etkilerini düşünün. Kullanıcılarınız göreceği her renk, fon ve sembolde en göz alıcı unsurlar neyse ona yöneleceklerdir. Eğer aynı sektördeki firmalarla yarış halindeyseniz bu gibi faktörlere dikkat edilmesi gerekmektedir.  Eğer kredi kartı kullanılması gereken bir web sitesine sahipseniz bir kullanıcı için önemli olan en büyük faktör güvendir. Güvenlik sistemi en üst düzeyde hazırlanan web tasarımları kullanmalısınız aksi takdirde çıkacak bir sorun karşısında hem firma olarak güvenilirliğiniz zedelenir hem e çalışacağınız web tasarımcıları ile olan birlikteliğiniz zarar görür. Kurumsal firmalar web sitelerini hazırlatırlarken her türlü testi ve yanılma payını gözden geçirmek zorundadırlar. Eğer satış üzerine bir firmanız varsa sizi diğer satış odaklı firmalardan ayıracak en önemli şey kalite ve kontroldür.