H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
27 Nisan 2015

Google’ın Mobile Algoritma Güncellmesi

Google, mobil kullanımların artış göstermesi ile birlikte bu alanda bazı çalışmalar yapmaya başladı. Bu çalışmalar ile mobil kullanıcılar için yepyeni bir süreç ortaya çıkacaktır. Kullanım olarak daha verimli bir sürecin sağlanması için sürekli çalışmalar güncellemeler yapılmaktadır. Google sürekli olarak küçük veya büyük çaplı olarak güncellemeler yapmaktadır. Bunlardan bazıları fark ediliyor bazıları ise hiç fark edilmiyor. Google şuan yaptığı çalışmalar ile web siteleri ile mobil cihazları optimize etmeye çalışmaktadır. Yani mobil kullanımların artış göstermesi ile birlikte web sitelerinin de sadece masaüstü cihazlara değil tüm telefon, tablet vs. gibi cihazlarda verimli bir şekilde kullanımları yapılmaya çalışılmaktadır.

Google geçtiğimiz günlerde de bir çalışmaya daha imza attı. Bu çalışma ile kullanıcılara daha fazla bilgi verilmektedir. Yani kullanıcı örneğin telefonu eline alıp internette gezinirken hangi sitenin mobil uyumlu hangisinin değil vs. gibi değerlendirmeler yapamıyor. Yani en azından siteye girmeden yapamıyor. Google bunun için sitenin linkinin yanında küçük bir not düşmüş. Eğer site mobil cihazlara uyumlu ise link yanında mobil uyumlu diye bir yazı geçmektedir. Bu sayede kullanıcı isterse siteye giriyor. İstemez ise siteye girmiyor. Mobil uyumlu olmayan siteler artık yavaş yavaş destekleri alınıyor ve bu sitelerin de mobil uyumlu olmaları için çalışmalar yapılıyor. Günlük hayatımızda mobil cihazlarımızdan sürekli olarak internete giriyoruz ve aslında ihtiyacımız da olmuyor dense yalan olur.

Bu süreçte dikkat edilmesi gereken bir şey bulunmaktadır. İçerik için özenli bir çalışma gerekiyor. Metinlerin aşırı uzun olması sıkıcılıktan başka bir şey değildir. Tabii ki bazı durumlarda ihtiyaç duyuluyor fakat fırsat elverdiği zamanlarda aşırı uzun metinlerden kaçmak gerekmektedir. Aşırı uzun içerik olacağına daha kısa bir içerik açık ve net bir anlatım ile verildiğinde daha faydalı olacaktır. Web sitelerde içerik çok büyük bir önem düzeyine sahip olmaktadır. İçerik ne kadar etkili ise o kadar yüksek verim almak mümkün olacaktır. Bu süreçte de buna özellikle dikkat edilmelidir. Daha verimli bir süreç için özenli ve dikkatli bir biçimde oluşturulan içeriklere ihtiyaç duyulacaktır.

Google için içerik çok önemlidir. Özgün bir içeriğe sahip olan siteye destek verirken kopya içeriğe sahip olan siteye ban verir ve ceza uygulamaları yapar. Mobil anlamda da aynı şey geçerli olmaktadır. Sizin içeriğiniz ne kadar özgün ve kullanıcı odaklı olursa o kadar pozitif sonuç alınması muhtemeldir. Mobil kullanımları artması ile birlikte siteniz için bu ve bunun gibi düzenlemeleri önem düzeyi bir hayli büyük olmaktadır. Sosyal medya ortamlarının da aynı şekilde mobil cihazlar üzerinde fazla kullanımları aynı şekilde internet kullanımlarını etkiliyor. Yani mobil kullanıcı sayısı bir hayli fazla ve yapılması gereken düzenlemelerde önemli olmaktadır.