H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
26 Kasım 2016

Duygu bir web sitesi için neden önemlidir

Duygular neden bir iş için önemlidir? Yeri geldiğinde duygusal odaklı önermeler sayesinde, bir insan kesinlikle istenen etkiye kolayca sahip olabilir. Örneğin, minik yavru veya yavru kedi görüntüleri ile izleyicinin kalbini ve dikkatlerini üzerine çekerek bunun yanı sıra  bir hayvan barınağından kolayca reklam almak mümkün olabilir. Ama bu şekilde bir duygusal sömürü oluşabilse de tüketiciler  farklı fiyat noktalarını göz önünde bulundurarak  rasyonel bir karar uygulayabilir?

Gerçek şu ki, tüketiciler rasyonel ve irrasyonel ayrılık durumunda kalmamalıdır. Bir araştırmaya göre, Harvard Business Review , “nörobilimlerde son araştırmalara göre duygu ve bilişlerin (olayların daha kolay algılanmasının) sımsıkı ve iç içe olduğunu bulmuştur. Rasyonel düşünce ve karar verme ile ilgili beynin ilgili bölümlerinin,  duyguları ile doğrudan bağlantısı vardır. Onların ayrı psikolojik bölümlerinde yoktur ve onlar karmaşık şekillerde etkileşime sahiptir. “

Kalp ve Mantık Tasarımı:

Bir tüketici, bir iş satın almaya kararıvermeden önce her zaman, duygusal düşünme ve karar mantıklı bir karar verme arasında kalır. Bu gerçekleşme bizlere de web tasarımı konusunda bunu düşünmeyi ve bu yönde bir tasarım değişikliğine gitmeyi sağlamıştır.

. Bir müşterinin duygusunu içine alacak şekilde bir tasarıma imza atarak duygu dolu web sayfaları tasarımı yapmak öncelikle bir şekilde olmamalı?

Duyguları en üst düzeye çıkarmak için tasarlarken aslında uzun vadede de çok daha güçlü tasarım dönüşümleri en üst düzeye çıkarmak gerekir? Site üzerinde duygusal çekici bir seçenek var ise web tasarımı en iyiler ile rekabet edemez. Ama son dönemlerde duygu odaklı bir web site tasarımı ne anlama geliyor? Bu süreç web tasarımcıları için neye benziyor ve nasıl işin sonucunu değiştirir?

İşte bilmeniz gerekenler:

1. Bu kullanıcıyı bekliyor

Kullanıcı merkezli tasarım yeni bir şey değil ve duygusal tasarım başka tür bir çalışma ile daha iyi bir kullanıcı odaklama özelliğine sahiptir. Bunu ortaya çıkarmak için tüketiciden gelen duygusal tepki ve web sitesi tasarımcısı neyi başarmak için çalışıyor ise ziyaret edecek kişilerin kitlesini de tahmin edebilmek için vardır. Tasarımcı ziyaretçinin ihtiyaçlarını anlıyor ve bu yönde bu ihtiyacı tamamlayan duygusal bir tepki oluşturacak şekilde tasarımlar üretebilir. Bu süreci başarıyla tamamlamak hedeflere ulaşmak ve hedef kitleden dönüş alabilmek için pazar araştırması yapmak gerekmektedir.

2. Bu sadece büyük bir tasarım

Duygu odaklı web tasarım ile tüm site ziyaretçisi üzerinde duygusal bir tepki oluşturmaya karalıysanız tasarım,  sezgisel, net ve kolay kullanıma sahip olması gerekiyor. Kısacası, duygu-odaklı tasarım tasarımı harikası olmalıdır. Bir tasarım kıvrık ise, ziyaretçinin bir rakip siteyi terk etmesi sinir bozucu olabilir bu tamamen  “duygu odaklı bir web tasarım,” olmaktadır. bunun yerine gerçek duygu odaklı tasarım tasarımı ile tasarımcının istediği duyguları iletmesini sağlamak için açıklık ve doğallığa ihtiyacı vardır.

3. tutarlıdır

Duygusal bir tepki oluşturmak, her tasarım elemanın kontrolünü gerektirir. Farklı renk şemaları, böylece farklı duygusal tepkileri oluşturmak  ve duygu odaklı bir web tasarımını özenle renk paleti içerisinden  seçmenin, yanı sıra kendi tipografisi, grafikler, görüntüler, hatta düğmeler gibi diğer unsurları seçerek kopyalayın. Her eleman gerçekten içten bir duyguyu oluşturmak ve tekil bir mesaj oluşturmak için bir araya gelmelidir.

4. tanımayı artırır

Eğer düşkün bellek veya bir favori filmi hatırlamak istediğiniz zaman, büyük olasılıkla tüm özel ayrıntıları hatırlanmaz sadece hissedilen duygulardır hatırlanan. Aslında, duygular bellekte tutmayı artırmaktadır. Daha fazla şiddetle, onu hatırlamak için daha büyük bir olasılıkla bir duyguyu hissedebilirsiniz.

Duygu odaklı web tasarım o gücü tetikleyebilir ve kullanıcıların hatırlamalarının daha muhtemel olduğu bir deneyim yaratmayı amaçlamaktadır. Duygu üzerindeki bu odaklanma işletmelerin çevrimiçi kendi marka bilinirliğini artırmayı ve müşterilerine web sitesine bir deneyim üzerinden bağlantı kurmasını sağlamaktadır.

5. Bu iş alakasız duyguları üretebilir

Duygu odaklı web tasarım genellikle bu tür bir eğitim platformu için, bir tatil şirketi veya yerine getirilmesi gereken bir rahatlama olarak bir iş tamamlayıcı duyguları teşvik etmek için kullanılabilir olsa da, bu durumda olmak zorunda değildir. Daha önce de belirttiğimiz gibi ofis yazılımları örneğini ele alalım. Planlama yazılımı tek parça özellikleri ayrıntılı bir bilgi sayesinde ağır ve sıkıcı bir web sitesi anlamına geliyor.

Bir web tasarımcısı eğlenceli renkleri ve animasyonları ile siteyi aydınlatır Ancak, belki de yazılım biraz daha eğlenceli ve ilgi çekici görünmesini sağlayabilirsiniz. Özetle, hareket odaklı web tasarımı kolay kolay unutulmaz bir ürün yaratmak için tüketicinin duygularını kullanır ve şaşırtıcı şekillerde çalışabilirsiniz.

Bu 5 farklı duygu odaklı web tasarım püf noktası ile tüketicilerin kalbini kazanmayı sunuyoruz bunun yanı sıra bunu uygulamak için temelleri kapsamaktadır. Sizler bu konuda Ne düşünüyorsun? Duygu odaklı web tasarım taktik peşine düşmeye değer mi? Aşağıdaki yorum kısmında bizlerle duygu ve düşüncelerinizi paylaşın.