H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
2 Mart 2020

Girişiminizin büyümesine yardımcı olacak 4 veri noktası

Girişiminizin büyümesine yardımcı olacak 4 veri noktası

Geçtiğimiz son iki yılda, bazı girişimlerin 12 şirketin büyümelerini hızlandırmasına yardımcı olan bir takım ölçeklendirile bilir.Bazı verileri bir araya getirmeye çalıştık.

Bu verilerin, gelecekte neye benzeyeceğini ve sonuç olarak müşterilerimizin nelere hazırlanmalarını tahmin etmek için kullanıyoruz.Gelecekteki büyümeyi planlarken baktığımız 12 ana pazar göstergesine sahibiz.

Bugün bunlardan dördünü sizinle paylaşacağız.

  1. Müşteri odaklanma süreleri aşağı gidiyor
    Açıkça söylemek gerekirse, odaklanma sürelerimiz daraldı. Günlerimiz günlük başlıklar, viral klipler, bültenler, yorumlar, mesaj dizileri, ping bildirimleri ve daha fazlası ile doluyor – tüm bunlar beynimize çok yüksek bir maliyetli geliyor.

Western Sydney Üniversitesi Kıdemli Araştırma Görevlisi Dr. Joseph Firth şunları söyledi: “Yüksek düzeyde internet kullanımı beynin birçok işlevi üzerinde gerçekten etkili olabilir. Örneğin, internetten gelen sınırsız bilgi ve bildirim akışı bizi sürekli bölünmüş bir odaklanma çekmeye teşvik ediyor – bu da tek bir görev üzerinde yoğunluğu koruma kapasitemizi azaltabilir. ”

İşte Kanıt ? bizim müzik kısaldığını Spotify açıkladı akışının ekonomisi her yıl şarkıları kısa yapmakta olduğunu gibi

  1. Anahtarlama maliyetleri düşüyor
    Sigorta ve bankacılık endüstrisini en sert şekilde vuruyor, ancak önümüzdeki on yıl içinde daha fazla sektöre girecek. Bu ne demek? Basitçe söylemek gerekirse – her sektörde daha fazla şirket var ve sağlayıcıları veya markaları değiştiren tüketicilerin ‘maliyeti’ azalıyor, yani eskisi kadar değiştirmek zor değil.

Son on yılı, yeni müşterilerin kaydolması için sürtünmeyi azaltarak, müşteri olmayı ve gerçek zamanlı olarak işe yerleştirmeyi otomatik hale getirerek geçirdik. Rakiplerimiz de aynısını yaptı. Net sonuç, bankalar, sigortacılar ve markalar arasında geçiş sürecini tüm tüketiciler için çok daha kolay hale getirmemiz oldu.

Müşterilerimizin LTV (yaşam boyu değeri) konusundaki anlayışımız da burada bir rol oynamaktadır – çünkü gelecekte bir müşteriden ne kadar gelir elde edeceğimizi tahmin etmede daha iyi hale geliyoruz, müşterileri ile geçiş yapmaya teşvik edebiliyoruz. ödüller, çifte değer, ücretsiz hizmetler ve daha fazlası. Tıpkı kredi gibi – müşterilerimizin bize yarın getirecekleri parayı bugün kaydolmalarını sağlamak için kullanıyoruz.

  1. Karanlık sosyal yükseldikçe, yem üzerindeki aktivite azalır
    Sosyal karanlıkta yükselişi zamankinden daha fazla 1-1 konuşmaları, grup sohbetleri ve DMS göreceksiniz. Tüketiciler, görüşmeleri genel yayınlardan ve özel sohbetlere taşıyor ve bunu yıldırım hızında yapıyor. Bunu biliyoruz çünkü özel mesajlaşma uygulamaları son yıllarda Twitter, Snapchat ve Facebook’un bir araya geldiğinden daha fazla büyüme gördü.

‘Doğrudan’ bir kanal olarak Instagram kullanımı da artıyor. Bir süredir bundan şüpheleniyordum, ancak yakın zamanda annem bana ‘birinin DM’lerine kaymanın ne anlama geldiğini sorduğunda doğrulandı ‘

  1. Dijital platformlardaki reklam envanterinin maliyeti artıyor
    Tüketiciler çevrimiçi ortamda daha fazla zaman harcadıkça, daha fazla marka orada reklam vermek isteyecektir (talep artar). Daha fazla marka bütçelerini geleneksel kanallardan ve dijital kanallara kaydırdıkça, satın alınabilecek reklam envanteri miktarı daha az olur (arz düşer).

Bu talep artışı ve arzdaki düşüş dijital reklam envanterinin fiyatının yükselmesine neden olacak – yani Facebook, Twitter, YouTube vb. Gösterimler için daha fazla ödeme yapacağız.

Üç numaralı içgörü aslında arzdaki düşüşün hızlanması için anahtar olacaktır. Beni yanlış anlamayın, yayınlara ve sosyal ağlara harcanan zaman büyük bir düşüş değil – sadece karanlık sosyal yükselme ve bütçelerde geleneksel medyadan dijital medya kanallarına geçiş kadar hızlı artmıyor.
Peki, tüm bunları işe almak isteyen pazarlamacılar ve şirketler için ne anlama geliyor?

Bu, pazarlamacıların aşağıdaki becerileri geliştirmeye odaklanması gerektiği anlamına gelir. Aerialscoop’a odaklanmamıza rehberlik etmek için on iki pazar göstergemizi kullanıyoruz ve bunlar müşterilerimizin ustalaşmasına yardımcı olmak için çok çalışıyoruz…

Sadakat – bu, mevcut ve yeni müşterilerinizin daha uzun süre kalmalarını sağlamak ve maliyetler düşük olsa bile geçiş yapmamak için yollar bulmak anlamına gelir .

Yaşam Boyu Değeri En Üst Düzeye Çıkarmak – bu, tüm çabalarınızı daha pahalı bir oranda yeni müşteriler bulmaya odaklamak yerine her bir müşteri için daha fazla gelir elde etmenin yollarını bulmak anlamına gelir.

Tavsiye Pazarlama – güven, markaların bugünlerde raftan satın alamadığı birkaç para biriminden biridir, bu da sadık yüksek değerli müşterileri kapıdan nasıl getireceğinizi anladıktan sonra, bu türden daha fazlasını bulmanın en iyi yoludur. müşteriler kendilerinden (onlara güvenen) arkadaşlarını yönlendirmelerini isteyecektir. HRB tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma , referans alınan müşterilerin ilk yılda% 16’ya kadar daha karlı olabileceğini gösteriyor!

Segmentasyona dayalı kişiselleştirilmiş ürünler (sadece kampanyalar değil) – dikkat süreleri, yem faaliyeti ve geçiş maliyetleri düştüğünde, gerçekten öne çıkmanın sadece bir yolu olacaktır. Ürünlerinizi reklamdan, kayıt sayfasına, hoş geldiniz postalarına ve daha fazlasına hiper olarak bölümlere ayırın. Pazarlamacılar farklı kitleler için kampanyaları kişiselleştirmeye alışkındır, ancak önümüzdeki on yılın daha talepkar tüketicilerin dijital ürünlerinin de tenli olmasını istediklerini göreceğiz.
Son zamanlarda bunu gördüğüm en iyi örnek? Visa, ‘sadece meraklılar için’ bir kredi kartı yayınladı .