H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
28 Nisan 2015

PHP ile Mobil Cihazlar Algılama

Mobil cihaz kullanımlarının artması ile birlikte siteye giren mobil cihazlar hakkında bazı tespitler ve analizler yapmak gerekmektedir. Durum böyle olunca da bazı yardımcı platformlara ihtiyaç duyulmaktadır. Php bu durum için iyi bir çözüm olmakla birlikte performanslı yapısı sayesinde süreci gayet verimli bir hale getirmektedir. Artık web siteler sadece masaüstü kullanıcılarından değil mobil cihazlardan da giriş almaktadır. Web site sahiplerinin de siteye giren mobil kullanıcılar hakkında bilgi sahibi olmak için bu tip araçları kullanmaktadır. Yapılan bu çalışmalar sayesinde daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmak mümkün olacaktır. Bunun kanıtı ise günümüzde sadece masaüstü kullanıcısından belki daha fazla mobil kullanıcı var ve kitlenin genişliği de ortada ayrıca her masaüstü kullanıcısı aynı zamanda mobil kullanımında yapmaktadır.

isMobile() && !$detect->isTablet() ) { ?>
Mobile İçerik

Mobil İçerik

Yukarıda görülen kod yapısında ise gerekli php kodları eklenerek algılamaya hazır hale gelmektedir. Bu kodlar sayesinde sitenize giren mobil cihazlar hakkında etkileşimlerinizi kolay ve performanslı bir çerçeve içinde yapabilirsiniz.

Google bu konuda da mobil cihazları daha da iyi bir süreç sağlamak için bazı algoritmalara geliştirmiştir. Bu algoritmalar sayesinde mobil kullanıcılarda web sitelerini verimli ve etkili bir biçimde kullanmaktadırlar. Günümüzde mobil teknolojilerin bir hayli artış göstermesi ile birlikte bu durum aslında çok gerekliydi. Yani siteye giren bir mobil kullanıcı sitede mobil destek verilmediğinden dolayı tam anlamıyla verimli bir kullanım söz konusu değildi. Örneğin ekran boyutları uyuşmaması vs. gibi sorunlardan kaynaklanan aşırı büyük veya aşırı küçük görseller sayfanın çirkin bir görüntüleme olmasına neden oluyordu. Bu tip bir durumda kullanıcıların sevmediği bir durum olmaktadır. Mobil kullanıcıların hareketleri site içerisinde ki trafikleri de izlenmesi gerekiyor. Bu sayede kullanıcılar için hem daha iyi bir süreç hem de site sahipleri için daha verimli süreçler ortaya çıkabiliyor. Mobil kullanıcılar için yapılan analizler sayesinde de bu konu hakkında beklenen verim alınabiliyor.

Php performanslı yapısı ve geniş kitleler tarafından tercih edilmesi ile ünlü olan bir dil olmaktadır. Web programlama alanında hakimiyetli yapısı sayesinde bu alanda da istenen sonucu gayet olumlu bir şemaya getirebiliyor. Web geliştiriciler için gayet kolay bir süreç sunan Php sayesinde gerekli analizler performanslı bir şekilde yapılarak sistematik bir düzen söz konusu olabiliyor.