Web sitenizde daha geniş bir kullanıcı kitlesi elde etmek ve olan kullanıcı kitlenizi daha da genişletmek için bazı düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Bu süreç içerisinde UI büyük rol oynamaktadır. UI tasarımlar sayesinde siteniz daha kullanışlı ve daha fazla kullanıcı odaklı olacaktır. Bu süreçte de kullanıcı odaklılık büyük önem taşır. Sitenizde kendinizi kullanıcı yerine koyarak bir dolaşmayı deneyin. Ben olsam bunun nasıl olmasını isterdim sorusunu kendinize sorarak daha verimli süreçlere ulaşabilirsiniz. Bu sayede kullanıcıların psikolojilerini de daha iyi anlayabilirsiniz. Etkileşimleri artırmak için ise bu süreçte akılcı ve mantıksal adımlar atmak gerekmektedir.
İlk olarak giriş kontrolleri ile başlayalım. Giriş kontrollerinde kasıt kullanıcıların işlevleri en iyi şekilde kullanmaları için tasarlanmış yapılar olmaktadır. Örneğin bir açılır menü buna örnek olarak gösterilebilir. Bunun için giriş kontrollerinin kullanıcı odaklı olmaları gerekmektedir. Giriş kontrollerinin kullanıcıların en basit şekillerde kullanmalarına uyumlu olmalıdır. Bu süreç içinde kullanımların daha iyi olması için açıklık ve basitlik önemlidir. Yani sürecin en iyi şekilde işlemesi için kullanıcıya ne yapması gerektiğini açık bir şekilde belirtmeniz gerekmektedir. Bunun yanında performansı da olumsuz etkilemeyecek seçimler yapılmalıdır.
Bir diğer öğe ise navigasyon olmaktadır. navigasyon sayesinde kullanıcılar sitenizde daha iyi bir kullanıma sahip olacaktır. Kontrol ve yönlendirme süreci bu sayede daha iyi bir şekilde olacaktır. Siteniz için bazı şeyler hakkında yani bazı karmaşık noktalar hakkında kullanıcılara ne yapması gerektiğini bu ve bunun gibi öğeler ile gösterebilirsiniz ki buda kullanımları pozitif olarak etkileyecektir. Sitenizde bu ve bunun gibi durumlara dikkat edilmesi bu süreç açısından çok büyük bir önem düzeyine sahip olmaktadır.
Rehberli eylemlere ihtiyaç duyulacaktır. Yani sitenizde bir alt menünün olduğunu düşünün. Bu menü hakkında ufak bir açıklama yapmanız gerekir ki kullanıcı bunun ne işe yaradığını anlayabilsin. Kullanıcıya bunu sağlamadığınız zaman yapı hakkında bilgisi olmayacaktır ve doğal olarak kullanım sürecinden alınan verim düşecektir. Onu teşvik ettirmek için ise yapılması gereken ufak bilgilendirmeler olmaktadır. Örneğin bir linkedin profilini düşünün. Orada örneğin profile yetenek eklenmek istemektedir. Bunun için kullanıcıya yetenek ekle gibi yönlendirmeler ve bilgilendirmeler yapmanız büyük oranda fayda sağlayacaktır.
Son olarak dikkat edilmesi gereken öğe ise varsayılan ayarlar olmaktadır. varsayılan ayarlar bölümü kullanıcı eğer profili ile ilgili bazı düzenlemeler yaptığından eski haline dönmek için yine bir düzenleme yapmaması adına iyidir. Yani kullanıcı bununla ekstradan uğraşmadan tek bir tuşla eski ayarlara dönebilmelidir. İstediği düzenlemeler varsa tekrardan geriye dönebilmelidir.
UI hakkında 4 bileşenin açıklamasını yaptık ve sürecin önemliliği belirttik. Bunlara uyumlu davranıldığı zaman alınan performans iyi olacaktır.