H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
10 Nisan 2015

Landing Page Tasarımları Arkasındaki Bilim

Landing page olarak nitelendirilen açılış sayfaları e-ticaret, reklamlar, pazarlama açısından çok büyük bir önem düzeyine sahip olmaktadırlar. Landing pageler ile daha müşteri odaklı tasa rımlar daha etkin bir şekilde kullanılabilmektedir. Örneğin bir e-ticaret siteniz var. Sitenizde bulunan yeni bir ürün için reklam yapıyorsunuz. Bunun için sosyal medya gibi bir aracı kullandınız ve linkini de oraya verdiniz. Kullanıcı reklama tıkladığı zaman ürün hakkında bilgilere değil de direkt olarak sitenizin ana sayfasına yönlendiğinde alınan verim düşmektedir. Bunun yerine tıklanıldığı zaman direkt ürün hakkında açıklamaların yer verildiği sayfaya yönlendirme yapmak daha etkili olmaktadır. İşte bu sayfalara da landing page ismi verilmektedir.

Landing pageler sayesinde kullanıcılar için daha verimli bir yapı sunulmaktadır. Günümüz müşteri odaklı pazarlamaların gelişmesi ve bunun yanında da rekabet ortamının da artışı ile beraber Pazar da müşteri öğe önemli bir öğe haline gelmiştir. Landing page tasarımları arkasında ki bilimler yönünde bir açıklama yapılması gerekirse ilk olarak landing pageler direkt olarak kolay kullanımla en ideal verim vermesi üzerine kurulu olması gerekmektedir. Yani kullanıcı reklama tıklamadan önce o ürünle ilgili bir bilgiye ulaşacağı güveninin ona verilmesi gerekmektedir. Bunun için ilk yönlendirme yapılmadan önceki süreçte tasarım açık ve net olmalıdır. Kullanıcıya bu güvenin vermeniz alacağınız verimi artıracaktır.

Açılış sayfalarının tasarımları sitenizde ki en özel parçalardan biri olacak bir ritüele sahip olması gerekmektedir. Açılış sayfaları kullanıcı ile etkileşime geçeceği süreçte tasarımın en iyi bir şekilde anlaşılması gerektirmektedir. Yani kullanıcı sayfaya ilk girdiği anda aklına ilk soruların çözülecek olacağını hissetmelidir. Ürünün özellikleri, tasarımı ve fiyatı gibi bilgilendirmeler bu sayfalarda hoş bir tema içerisinde verildiği zaman başarıya ulaşılacaktır. Açılış sayfasının renk uyumlarından tutun fontlarında kadar her şey pazarlama sürenini etkileyecektir. Ana temaya uyumlu bir renk ve font seçimi bunun yanında da kullanışlı bir yapı ile bilgi açısında doyurucu bir açılış sayfası bu süreçte çok önemlidir.

Açılış sayfasında kullanıcıya cazip gelen öğelerin verimli bir şekilde sunulması gerekmektedir. Örneğin; açılış sayfasında ki ürünü satın almak kaydı ile şu ürün hediye veya indirimli fiyatlarla gibi teklifler sunabilirsiniz. Bunun yanında aynı sayfa içinde direkt olarak satın alma ve üyelik işlemleri vs. gibi durumlarında etkin ve güvenli bir biçimde yapılması alınan verimi daha arttıracaktır. Bunun için formların güvenli bir yapıya sahip olması ve kullanıcıya da gereken bilgi sunularak beklenen güvenin gösterilmesi, ispatlanması gerekmektedir. Tasarımın arkasında ki bilim özellikle e-ticaret sitelerinin ihtiyaç duyduğu reklam konusunda ideal çözümler sunma esasına dayanmaktadır. Fakat sadece bu esasa dayalı değil diğer başka kullanımları yaygın olmaktadır. Landing Pageler ile ideal çözümlere sahip olabilirsiniz.